(+357) 22314800, 22496328, 99606622

Η αξία του νερού είναι αναμφισβήτητή. Όλοι μας λένε ότι πρέπει να πίνουμε τουλάχιστον 7 ποτήρια νερό την ημέρα.

Ξέρετε όμως το γιατί;
Έχετε καταλάβει τα πραγματικά οφέλη του νερού στην υγεία και το σώμα σας;

Ας ανακαλύψουμε μαζί την αξία του νερού:

 1. Βοηθά στην απώλεια σωματικού βάρους, καθώς καταστέλλει την όρεξη και ενισχύει τον μεταβολισμό, ώστε να μπορεί να κάψει περισσότερες θερμίδες.
 2. Αντικαθιστά ποτά που περιέχουν ζάχαρη και άρα πολλές θερμίδες, όπως ο καφές, τα αναψυκτικά, το αλκόλ, ή οι χυμοί. Το νερό έχει μηδενική θερμιδική αξία, ενώ οι εναλλακτικές λήψης υγρών έχουν αρκετές ή και πολλές θερμίδες.
 3. Καθαρίζει τον οργανισμό από τις επιβλαβείς τοξίνες.
 4. Χαρίζει λαμπερό, καθαρό και υγιές δέρμα.
 5. Βοηθά στην μεταφορά, στη διάλυση και στην απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε.
 6. Μπορεί να αποτρέψει πονοκέφαλους και λιποθυμίες που προκαλούνται από αφυδάτωση.
 7. Είναι ευεργετικό για την καρδιά. Αμερικανική μελέτη έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Συγκεκριμένα, όσοι έπιναν 5-6 ποτήρια νερό την ημέρα, είχαν 41% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή, σε σχέση με εκείνους που έπιναν λιγότερο από δυο ποτήρια νερό την ημέρα.
 8. Αποτελεί πηγή ενέργειας και ενισχύει τη σωματική δραστηριότητα, ειδικά για εκείνους που θέλουν να ασκηθούν. Η άσκηση, για να είναι αποδοτική, προϋποθέτει αρκετό νερό.
 9. Αποτρέπει τις ανεπιθύμητες καταστάσεις στο πεπτικό σύστημα, πχ. κακή χώνεψη, δυσκοιλιότητα, πόνο στο στομάχι κλπ.
 10. Βοηθά στην καλή υγεία των νεφρών και προστατεύει το ουροποιητικό σύστημα από πιθανές λοιμώξεις. Αν πίνετε πολύ νερό, πηγαίνετε συχνά τουαλέτα και βοηθάτε τον οργανισμό σας να αποβάλλει τα βακτηρίδια που προκαλούν λοιμώξεις και να αποτοξινωθεί.
 11. Βελτιώνει την κατάσταση και την εμφάνιση των νυχιών.
 12. Προστατεύει από την δημιουργία ρυτίδων. Το νερό βοηθά τον οργανισμό να ενυδατωθεί και αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων. Αντίθετα, το αφυδατωμένο δέρμα είναι πολύ πιο πιθανό να παρουσιάσει ρυτίδες
 13. Ρυθμίζει την θερμοκρασία του σώματος

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε;

Το σώμα μας χάνει 2-3 λίτρα νερού ημερησίως μέσω της αναπνοής, των ούρων, των κοπράνων και του δέρματος. Είναι απαραίτητο να αναπληρώνουμε τα υγρά που χάνουμε πίνοντας άφθονο νερό.

Οι ειδικοί συνιστούν 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα ή 30ml ανά σωματικό κιλό βάρους. Επίσης το επάγγελμα, η ηλικία αλλά και η σωματική δραστηριότητα επηρεάζουν τις ανάγκες του οργανισμού σε νερό.

Και μην ξεχνάτε, νερό πρέπει να πίνετε πριν καν διψάσετε!

Αν διψάσετε αυτό σημαίνει ότι έχετε καθυστερήσει να προσφέρετε στον οργανισμό σας λίγο νερό και άρα τα κύτταρά σας έχουν ήδη ταλαιπωρηθεί από την αφυδάτωση.

Γι΄αυτό λοιπόν, πάντοτε ότι και αν κάνετε, στο γραφέιο, στο σπίτι ή στη βόλτα να πίνετε πολύ πολύ νερό.

Γραφτείτε στο Frixos Loyalty Club

Γίνετε μέλος στο Frixos Loyalty Club για να απολαμβάνετε
μοναδικές προσφορές και να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας.

Το Εργαστήριο FRIXOS LAB

Γνωρίστε το εργαστήριο μας και τις υπηρεσίες υψηλού
επιπέδου που προσφέρει. Σας περιμένουμε σε ένα σύγχρονο και φιλικό χώρο!

Χρειάζομαι εξετάσεις

Αν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε κάποια εξέταση, μην καθυστερείτε. Φροντίστε για την υγεία σας, μην παραλήπετε τις εξετάσεις σας ή τα Check up σας. Kαλέστε μας σήμερα για να κλείσουμε ραντεβού για τις εξετάσεις σας.