(+357) 22314800, 22496328, 99606622

Η κορτιζόλη θεωρείται η κατεξοχήν ορμόνη του στρες και είναι μία ορμόνη που στις μέρες μας δεν έχει και πολύ καλή φήμη.

Τα αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στη σωματική και ψυχική μας υγεία και για αυτό είναι απαραίτητος ο έλεγχος των επιπέδων της στο σώμα μας.

Καταρχήν, ας μάθουμε ποια είναι η χρησιμότητά της και γιατί υπάρχει στον οργανισμό μας. Στόχος της είναι να δώσει στο σώμα την απαραίτητη ενέργεια και δύναμη για να αντιμετωπίσει τις δύσκολες καταστάσεις.

Βοηθά τον εγκέφαλο να ενεργοποιηθεί άμεσα και να στείλει στο σώμα, μέσω του νευρικού συστήματος, τις κατάλληλες εντολές για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων.

Ο ρόλος και η αποστολή της είναι να τροφοδοτεί το αίμα με ενεργειακά καύσιμα, όπως η γλυκόζη και τα λιπαρά οξέα.

Η κορτιζόλη ενισχύει, επίσης, την λιπόλυση, δηλαδή την απελευθέρωση των λιπαρών οξέων από τις αποθήκες του οργανισμού μας προς το αίμα.

Συνεπώς, ο αρχικός ρόλος της κορτιζόλης κάθε άλλο παρά αρνητικός μπορεί να θεωρηθεί, αφού είναι ο σύμμαχός μας στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων.

Δυστυχώς, όμως, η κορτιζόλη δεν αυξάνεται μόνο όταν υπάρχουν φυσικές απειλές αλλά και όταν υπάρχει ένταση στον οργανισμό για οποιονδήποτε λόγο, όπως ασθένεια, πόνος, σωματική κούραση, εξάντληση, άγχος και αγωνία.

Στόχος αυτής της αύξησης είναι να βοηθήσει και πάλι τον οργανισμό να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσάρεστες καταστάσεις. Αν αυτές οι δυσάρεστες καταστάσεις είναι πολύ συχνές ή και μόνιμες, τότε ο οργανισμός απελευθερώνει μόνιμα περισσότερη ενέργεια, καθώς ο εγκέφαλος λαμβάνει συνεχώς μηνύματα απειλής και κινδύνου.

Αυτή η περίσσεια απελευθέρωση ενέργειας είναι που κρύβει πολλούς κινδύνους για την υγεία και τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει είναι διαταραχές στον ύπνο, αύξηση του σωματικού βάρους και κοιλιακό λίπος, ανωμαλίες στο σάκχαρο, διαβήτη ή παχυσαρκία, ακόμη και έλκος στο γαστρεντερικό σύστημα.

Επιπλέον, εξαιτίας του χρόνιου στρες αρρωσταίνουμε πιο εύκολα, καθώς γινόμαστε πολύ πιο επιρρεπείς σε φλεγμονές και ασθένειες.

Για να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα υγείας που μπορεί να σας προκαλέσει η κορτιζόλη, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να αποβάλλεται το άγχος και να πείσετε τον εαυτό σας να είστε πιο ήρεμοι.

Μια εξέταση αίματος για να ελέγξετε τα επίπεδα κορτιζόλης στον οργανισμό σας, θα σας βοηθήσει πολύ. Καλό θα ήταν, επίσης, μια φορά τον χρόνο να πραγματοποιείτε ένα γενικό check up.

Τα αποτελέσματα του check up καθρεπτίζουν την κατάσταση της υγείας σας και έτσι θα εντοπίσετε από νωρίς πιθανούς κινδύνους και απειλές από το άγχος ή άλλους παράγοντες.

Στο εργαστήριό μας, στο Frixos Lab, μπορείτε να πραγματοποιήσετε άμεσα, αξιόπιστα και οικονομικά κάθε διαγνωστική εξέταση αλλά και τα ετήσια check up σας.

Σας περιμένουμε να φροντίσουμε μαζί την υγεία σας.

Γραφτείτε στο Frixos Loyalty Club

Γίνετε μέλος στο Frixos Loyalty Club για να απολαμβάνετε
μοναδικές προσφορές και να μαθαίνετε πρώτοι τις προσφορές και τα νέα μας.

Το Εργαστήριο FRIXOS LAB

Γνωρίστε το εργαστήριο μας και τις υπηρεσίες υψηλού
επιπέδου που προσφέρει. Σας περιμένουμε σε ένα σύγχρονο και φιλικό χώρο!

Χρειάζομαι εξετάσεις

Αν σχεδιάζετε να πραγματοποιήσετε κάποια εξέταση, μην καθυστερείτε. Φροντίστε για την υγεία σας, μην παραλήπετε τις εξετάσεις σας ή τα Check up σας. Kαλέστε μας σήμερα για να κλείσουμε ραντεβού για τις εξετάσεις σας.